Bijzondere planten: de Alocasia Frydek

Een bekentenis: ik heb het niet zo op het online bestellen van planten. Sterker nog, ik heb het nog nooit gedaan. Ook niet via Marktplaats of Facebook overigens. Ik wil een plant zien, aanraken, vergelijken… Daarbij ben ik nerveus voor de reis die mijn nieuwe groene vriend moet afleggen. In een kartonnen doos, afgesloten van frisse lucht, water en licht, soms in hele koude of (zoals de laatste tijd) in hele warme omstandigheden. Het liefst haal ik planten dus op. Dat geldt wanneer ik mijn eigen verzameling uitbreid, maar ook wanneer ik voor een klant met een stylingproject bezig ben.

 

Waar ik inmiddels wel achter ben, is dat dat prima is voor de plantjes die je in een gemiddeld tuincentrum tegenkomt. Want: die kun je inderdaad zien, aanraken, en vergelijken. Net als de miljoenen andere bezoekers met jou. Wil ik, of een klant, iets exclusievers, zal ik toch mijn bestel- en bezorgfobie een plekje moeten gaan geven.

 

De Alocasia Micholitziana Frydek van Plant Rebelz
De Alocasia Micholitziana Frydek van Plant Rebelz

 

En wat blijkt? Die angst, dat er misschien iets mis zou gaan met mijn nieuwe, prachtige, bijzondere exemplaar, is irrationeel. Ik heb namelijk onlangs een Alocasia Frydek ontvangen van Plant Rebelz. Het was gewoon een feestje, van A tot Z! Dat begon al met de melding dat mijn Weirdo, zoals Plant Rebelz hun bijzondere planten noemt, middels ‘Red je Pakketje’ bezorgd zou worden. Op dezelfde dag nog wel! Ik kon direct een appje sturen dat mijn deurbel het niet goed deed, en of ze wilden bellen of appen als ik niet open zou doen.  

 

Precies op tijd (dat kon ik namelijk volgen via Track & Trace) ging de niet-goed-werkende deurbel dan. Ik keek hier al de hele dag naar uit, dus vol enthousiasme stormde ik naar beneden om mijn pakket aan te nemen. Wat er daarna gebeurde, zie je in deze unboxing video 😉

 

Is het geen plaatje? Die tekening? Die kleuren? Die fluweelzachte bladeren? Ik wilde deze al heel lang van mijn wishlist afstrepen en ben dan ook helemaal in de wolken. Not to mention de puntgave manier waarop mijn Weirdo verpakt was. Het zijn nét die extraatjes waar ik nog blijer van word. Een tasje bij je bestelling, een handgeschreven kaartje en aan de binnenpot zit zelfs een linnen labeltje. In oud-roze natuurlijk, helemaal in Plant Rebelz-stijl.

 

Nadat ik deze knappe verschijning een sierpot en plek had gegeven, kwam er een klein paniekmomentje. Hoe ging ik ervoor zorgen dat deze beauty met mij mee zou groeien? Als plantstylist heb ik daar natuurlijk wel ideeën over, maar bij mijn klanten lever ik meestal wat meer ‘basic’ planten die qua verzorging niet veel van hen vragen. Maar deze is bijzonder, en dus fragiel! Dacht ik.

Verzorgingsadvies op de website van Plant Rebelz.
Verzorgingsadvies op de website van Plant Rebelz.

 

Het valt gelukkig mee, las ik op de website van Plant Rebelz. Superhandig, daar kun je dus per plant opzoeken hoe je ‘em in leven houdt. De Frydek, ofwel Playful Weirdo is een sterke plant die wekelijks een shotje water nodig heeft – dat is te doen! Die van mij staat lekker dicht bij mijn luchtbevochtiger. Alocasia’s, de soort waar de Frydek toe behoort, staan namelijk het liefst in een vochtige en warme omgeving. De badkamer zou dus ook een prima plek kunnen zijn, mits daar voldoende (indirect) licht naar binnen komt. Maar zo’n unieke plant? Die heb je waarschijnlijk toch liever ergens staan waar je er vaak naar kunt kijken 😍🤤.

 

Een sierpot van evenzwacht fluweel als de bladeren, vlakbij mijn luchtbevochtiger.
Een sierpot van evenzwacht fluweel als de bladeren, vlakbij mijn luchtbevochtiger.

 

Echter, nu heb ik dus wel een probleem. Eén Weirdo is niet genoeg, ben ik bang. Eenmaal de smaak te pakken, wil je meer, dat kan ik je garanderen! Gelukkig kan Plant Rebelz daar prima in voorzien. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Caudex Stephania Erecta, ook wel Curly Weirdo genoemd (€95,-)? Of de Holy Weirdo (een bonte Monstera Thai Constellation, €200,-)? Of ga jij ook voor de Playul Weirdo, ofwel de Alocasia Micholitziana Frydek (€65,-)? Misschien wel voor alledrie, of meer… Zie je maar eens in te houden😉 Je vindt alle Weirdo’s van Plant Rebelz hier.

 Succes met kiezen!

De Holy Weirdo (een bonte Monstera Thai Constellation, €200,-)
De Holy Weirdo (een bonte Monstera Thai Constellation, €200,-)