Waarom dit dé tijd is een Geurwolkje aan te schaffen

Het wordt frisser buiten, de blaadjes vallen van de bomen, sommige mensen tuigen hun kerstboom al op en als je net zo’n koukleum bent als ik, heb je hoogstwaarschijnlijk je verwarming al eens aangezet. Hartstikke lekker voor ons natuurlijk, maar wist je dat je plantjes er minder blij van worden? Sterker nog, planten voor of op de verwarming zetten in de herfst of winter, is écht een heel slecht idee. 

 

Waarom? Bij dalende temperatuur neemt het vermogen van de lucht om waterdamp te bevatten af. De warme lucht die je verwarming uitstoot, waarmee je je huis verwarmt, verdrijft dat beetje vocht wat er dezer dagen nog in de (buiten)lucht zit. Het gevolg daarvan is dat de luchtvochtigheid (letterlijk “de hoeveelheid vocht in de lucht”) daalt. Die is sowieso al vermindert – in de zomer is de luchtvochtigheid buiten het hoogst, in de winter het laagst. En mocht je je weleens hebben afgevraagd waarom je kamerplanten het in de zomer zo goed doen: dat komt dus niet alleen door het zonlicht. Nope, die hoge luchtvochtigheid, daar gaan de meeste van je groene vrienden heel goed op. Ook mensen kunnen overigens slecht reageren op een lage luchtvochtigheid in huis. Je keel en neus voelen dan droog aan, net als je ogen en huid. Ook kun je hoofdpijn krijgen.

 

Reden genoeg dus, om iets te doen aan die droge lucht in huis. Jij wilt het, en je planten ook. Gelukkig kan dat! De luchtvochtigheid zelf weer terug op pijl brengen, is niet moeilijk. Ik raad je af om te gaan klooien met schaaltjes op de vensterbank of schoteltjes met kleikorrels in water. Het staat niet echt (of eigenlijk echt niet) mooi, het vergt veel werk en het effect is minder groot. Een luchtbevochtiger aanschaffen, is een beter idee. Ik heb er zelf één van Geurwolkje en mijn planten en ik genieten er elke dag van.

 

De Asahi Aroma Diffuser van Geurwolkje, wit met licht hout (500ml)
De Asahi Aroma Diffuser van Geurwolkje, wit met licht hout (500ml)

 

Wat maakt Geurwolkje extra leuk? Sowieso het uiterlijk: het stijlvolle ontwerp voegt echt iets toe aan je interieur. Maar wat ook heel fijn is, zijn de etherische oliën die jouw Geurwolkje (ook wel een aroma diffuser genoemd) gebruikt om heerlijke geuren te verspreiden. Zelf ben ik in het bezit van Fris Briesje, Boswandeling en Root Chakra. Helemaal zen word ik ervan en mijn plantjes dus ook 😍! Ook Benji (onze 12 weken oude kitten) heeft het Geurwolkje even goed geïnspecteerd, zoals je hieronder ziet 😉. Je vindt de verschillende modellen Geurwolkjes hier

 

Benji wilde Geurwolkje ook wel even uitproberen
Benji wilde Geurwolkje ook wel even uitproberen

 

Overigens maakt het dus stiekem niet zo veel uit welk seizoen het is; Geurwolkje is altijd een prettige toevoeging 😉