Het verhaal achter GoJungle

Ik deel graag het verhaal achter GoJungle met je.

Wie ben ik?

Mijn naam is Annelijne Verburgt, ik ben 31 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend Maurice in Amersfoort. Ik heb drie studies afgerond: een bachelor pedagogiek aan de Hogeschool Utrecht (HU), gevolgd door een master in Internationaal Onderwijs in Zweden, waarna ik nog een master aan de Radboud Universiteit voltooide: Ontwikkelingssamenwerking.

 

Het roer om

Ik voel me bevoorrecht lang te hebben kunnen studeren, en mijn kennis en ervaring zet ik in om meisjes die minder geluk hebben gehad met betrekking tot hun geboorteplaats, toegang te bieden tot kwalitatief goed onderwijs. Maar in 2019 besloot ik het roer om te gooien.

 

Creatieve geest

Ik heb namelijk altijd de behoefte gehad om creatief bezig te zijn. Toen het tijd was een studie te kiezen, bezocht ik de fotovakschool, de filmacademie, maar deed ik ook onderzoek naar de opleiding binnenhuisarchitectuur. Ik werd uiteindelijk uitgeloot voor journalistiek, en studeerde een blauwe maandag media, informatie & communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam.

 

Pedagogiek...?

Ik had echter meer zin om te feesten, en minder om te leren, dus na drie maanden gaf ik het op. Ik werkte een poosje in het buitenland en na terugkomst besloot ik dat ik dan toch zou gaan voor pedagogiek. De reden was 'de vibe' die ik voelde op de HU.

 

Huizen opknappen & inrichten

Spijt? Nee, dat niet. Maar de drang naar het ontplooien van mijn creativiteit is nooit weggegaan. Het moest eruit. Dat begon steeds serieuzere vormen aan te nemen: elk huis waar ik tot nu toe heb gewoond heb ik met veel plezier zelf opgeknapt en ingericht. Ik vond het heerlijk om meer te weten te komen over woontrends, zelf-maak-ideeën (DIY) en manieren om budget-proof te stylen.

 

Liefde voor kamerplanten

In 2018 ontstond mijn voorliefde (of moet ik zeggen: obsessie) voor kamerplanten. Ik toverde bijna iedere kamer om tot Urban Jungle. Ik leerde meer over het effect van planten op mensen en interieurs, hoe ik ze moest verzorgen en stekken en hoe ik ze tot het best tot hun recht kon laten komen.

'Het Junglehuis'

Iedereen die bij ons thuiskwam reageerde enthousiast. 'Het Junglehuis', werd ons stekje ook wel genoemd. 'Annelijne' werd 'de plantvrouw', enzovoorts. Er kwamen steeds meer planten bij en ik vond steeds nieuwe manieren om ze (in) mijn interieur te laten stralen.

 

Fotografie, kamerplanten, schrijven en Instagram

Kamerplanten waren dus een hobby, maar fotografie en schrijven waren dat ook. Op mijn toenmalige werk hield ik me ook bezig met social media, en ik besloot die drie samen te brengen. Ik startte mijn Instagram account, volledig gewijd aan kamerplanten.

 

Nog een Urban Jungle

In de tussentijd verhuisden wij, dus kreeg ik wederom de kans om van een interieur een Urban Jungle te maken. Vrienden, zowel die in het echte leven, als die op Instagram, reageerde opnieuw positief. Mijn enthousiasme groeide, en mijn kennis ook.

Van mijn hobby mijn werk maken

Toen ik hoorde dat mijn contract niet verlengd zou worden, begon het balletje te rollen. Ik wilde ondernemen, voor mezelf beginnen, niet meer vastzitten aan een baas en hetzelfde werk, 40 uur per week. Van mijn hobby mijn werk maken, zou ik dat echt kunnen? De doorslag kwam toen een vriend me vroeg of ik van zijn restaurant een Urban Jungle kon maken. Mijn antwoord was 'ja, dat kan ik'. Het voelt nog steeds onwerkelijk, want ook ik struggle met faalangst, imposter syndrome en het vermogen dat wat ik ben, kan en doe kleiner te maken dan het is. Onzin natuurlijk.

 

GoJungle 

Ik besloot mijn persoonlijke barrières een halt toe te roepen en ervoor te gaan. GoJungle werd geboren! Sindsdien help ik klanten hun Urban Jungles te realiseren, thuis, op kantoor, in de horeca, op evenementen: waar dan ook. Door middel van advies, personal shopping en styling neem ik hen het werk uit handen. Mijn kennis deel ik in SurvivalGidsen: zo groeien jungles met mijn klanten mee. Hun jungle, mijn passie..